Om Destilleriet

Jens-Erik Jørgensen havde i flere år haft en drøm om at skabe whisky, der var unik på smag og kvalitet – en dansk whisky, der både i det store billede og i de helt små detaljer skulle adskille sig.

EN ENESTÅENDE HISTORIE

DRØMME OM WHISKY

Jens-Erik Jørgensen havde i flere år haft en drøm om at skabe whisky, der var unik på smag og kvalitet – en dansk whisky, der både i det store billede og i de helt små detaljer skulle adskille sig. Han startede med detaljerne og brugte sin fritid på at arbejde på en opskrift, hvor smagen var både kraftig og olieret. Jens-Erik, der var vokset op på Fyn, fandt inspiration i minderne om den fynske rygeost, som hans mor plejede at ryge over friske brændenælder.

Det var med de minder, at han på en gåtur i Farres skov samlede nogle brændenælder og tog dem med hjem for at ryge sin malt over dem. I 2009 stod han med et fad single malt whisky, der netop var enestående. I den første tår han tog, lå røgsmagen fra brændenælderne i baggrunden, og rundt om den lå en olieret og kraftig smag.
Den tår blev starten på det, som i dag er Fary Lochan. Det første fad blev fyldt og lagt til lagring i kælderen den 31. december 2009.

DE TRE SØSKENDE OG DERES MOR

I dag er vi 3 søskende og vores mor der driver destilleriet, og i de senere år har vi føjet mere end whisky til produktionen. Vi holder fast i vores mand og far, Jens-Eriks, vision om den unikke smag og den gode kvalitet i vores whisky. For os er destilleriet et sted, der binder vores familie sammen, hvor vi mødes og hygger om vores traditioner og tilgår produktionen ned til mindste detalje. Det er her, vi snakker nye visioner og innovation og i fællesskab skaber nye tiltag og produkter. Derfor byder Fary Lochan i dag blandt andet også på gin med lokale krydderurter.

VORES ENESTÅENDE WHISKY

Traditioner og brændenælder

Tilbage i 2009 startede Jens-Erik også det, der i dag er blevet til vores familietradition. Når sæsonen kommer, hvor brændenælderne står på deres højeste, samles vi på tidlige morgener ved vores destilleri. Vi fordeler handsker og spande i mellem os, mens vi venter på, at morgendisen i Farres skov letter. Med store smil og gode fortællinger fra hverdagen bevæger vi os ud blandt træerne i skoven for at samle de grønne brændenælder. Traditionen skaber altid enestående øjeblikke – ikke kun for os – men også i den særlige smag du finder i vores whisky. Brændenælderne bruger vi til at ryge vores maltbyg over, og det er vi de eneste i verden, der gør. Derfor får du også mere end bare en whisky, når du køber whisky hos Fary Lochan.

Hos os finder du whisky, der starter samtaler rundt om bordet og tager dig tilbage til gåture i de danske skove. Du finder whisky, der varmer i den kolde vintertid, og du finder whisky, der med sine friske og syrlige noter er perfekt til dine aftener med vennerne på terrassen.

NYE VEJE OG NYE PRODUKTER

Fary Lochan vokser hele tiden, og vi arbejder altid på nye tiltag, ideer og smage til vores produkter. I dag består produktionen blandt andet også af gin, snaps og likør. Vi er især kendt for vores gin, som vi fremstiller efter vores egen opskrift – du finder eksempelvis en gin med citrus og agurk, der kan nydes ren eller i en klassisk Gin & Tonic.

I vores udvalg af snaps finder du flasker, der er fremstillet med henblik på særlige lejligheder. Vores snapse kommer i en elegant flaske, der pynter på bordet og passer til din jule- og påskefrokost. I vores snaps går naturen igen i lokale krydderier og urter, som vi selv sammensætter for at skabe unikke smage. Med vores snapse kan du også give dine cocktails en ny og nordisk smag – prøv eksempelvis en nordisk Mojito med persille, mynte og lime blandet med sukker, danskvand og vores akvavit. Vi anbefaler også en blanding af vores porsesnaps og hindbær.

Vi har lavet en helt fantastisk sødmefuld solbærlikør.
Solbærrene er danske, friske og søde. Sammen med den fineste sprit udgør de grundstenen i vores solbærlikør.
Til at understørre den gode smag, har vi tilsat sukker – intet andet!

Håndlavet med kærlighed.
Nydes som aperitif eller til desserter og osteborde.

VORES ENESTÅENDE DESTILLERI

Skotske kedler og underjordiske gange

Hos Fary Lochan er vi stolte af vores lille destilleri, der byder på oplevelser udover det sædvanlige. Under vores destilleri har vi gravet underjordiske gange, der snor sig gennem kælderen, som gemmer på whiskyfade, der indeholder noget af Danmarks mest unikke kvalitetswhisky. I vores bygninger over de underjordiske gange står skotske kedler og producerer den unikke whisky, som vi hvert år fremstiller i et mindre parti. Fra kedlerne flyder whiskyen videre i rør, der løber fra afdeling til afdeling og forbinder hele vores destilleri. I naturen udenfor vores destilleri står vores rygeovn, som var den, Jens-Erik i sin tid røg den første malt i, og som vi fortsat benytter i vores produktion.

Hos Fary Lochan byder vi alle velkommen. Vi tilbyder blandt andet rundvisninger, der tager dig gennem destilleriet og produktionen, og vi slutter altid af med en smagning af forskellige udvalgte produkter i vores lille butik.

Skoven er omdrejningspunktet hos Fary Lochan – det hele startede her i Farres skov, hvor traditionen føres videre med skoven og dens brændenælder.