SÆSON

NY WHISKYSERIE AF FARY LOCHAN

Med denne whiskyserie har vi skabt et ståsted.

SÆSON er et nedslag i nuet. Et sted, hvorfra vi ser fremad, men også et sted, hvor vi ser tilbage til rødderne. Dengang det hele startede. Hvor drømmene om en dag at stå med en fuldendt og velskabt whisky opstod.

SÆSON er smagen af drømmene, af passionen og af håndværket, som vi har båret med os gennem tiden.

Den er smagen af Fary Lochan.

Fary Lochan whiskyserie SÆSON
“Det er et håndværk at skabe smagsoplevelser – og når det drejer sig om whisky, kræves en særlig evne til at frembringe smag gennem årelang fadlagring.”
“Det er et håndværk at skabe smagsoplevelser – og når det drejer sig om whisky, kræves en særlig evne til at frembringe smag gennem årelang fadlagring.”
SÆSON whiskyserie af Fary Lochan
SÆSON whiskyserie af Fary Lochan

TILBAGE TIL RØDDERNE

Vores tanker har altid kredset om at skabe en serie af whiskyer. Tilbage i 00’erne, da Fary Lochan blev født, kaldte vi vores whisky ”De 4 Årstider”.

Dengang var der to urøgede varianter:
● Den milde og lette ”Sommer”
● Den bløde og søde ”Efterår”

Og to med brændenælderøg:
● Den kraftige og mest røgede ”Vinter”
● Den lidt blidere og mildere ”Forår”

Men med tiden blev årstiderne udvisket, og her 15 år senere er de blevet én lang sæson. Nu serien SÆSON.

ÅRELANGT HÅNDVÆRK

Whisky er ikke bare whisky. 

Det er et håndværk at skabe smagsoplevelser – og når det drejer sig om whisky, kræves en særlig evne til at frembringe smag gennem årelang fadlagring.

Håndværket og processen bag SÆSON har vi genskabt i illustrationen på etiketten. Her kan du følge whiskyens rejse i naturen fra den rå byg på markerne over destilleringen i kobberkedlen til lagringen på egetræsfadene for til sidst at ende som en smagfuld dram i glasset hos den sympatiske og skæggede mand.

Den allerførste whisky, Fary Lochan frigav i september 2013, var “Efterår”. Den var sammensat af 3-4 bourbonfade og et enkelt brugt sherryfad, og den blev tappet ved cirka 47-48 %. Den var mild og let-drikkelig, ikke vildt gammel, men gammel nok. Og den smagte præcis, som vi gerne ville have, at den skulle smage.

Nu spoler vi 10 år frem. Til i dag, hvor vi står med vores allerførste whisky i serien SÆSON.

ÅRELANGT HÅNDVÆRK

Whisky er ikke bare whisky. 

Det er et håndværk at skabe smagsoplevelser – og når det drejer sig om whisky, kræves en særlig evne til at frembringe smag gennem årelang fadlagring.

Håndværket og processen bag SÆSON har vi genskabt i illustrationen på etiketten. Her kan du følge whiskyens rejse i naturen fra den rå byg på markerne over destilleringen i kobberkedlen til lagringen på egetræsfadene for til sidst at ende som en smagfuld dram i glasset hos den sympatiske og skæggede mand.

Den allerførste whisky, Fary Lochan frigav i september 2013, var “Efterår”. Den var sammensat af 3-4 bourbonfade og et enkelt brugt sherryfad, og den blev tappet ved cirka 47-48 %. Den var mild og let-drikkelig, ikke vildt gammel, men gammel nok. Og den smagte præcis, som vi gerne ville have, at den skulle smage.

Nu spoler vi 10 år frem. Til i dag, hvor vi står med vores allerførste whisky i serien SÆSON.

VELKOMMEN TIL

SÆSON 1

SÆSON 1 ny whisky Fary Lochan

GODKENDT AF WHISKY-KENDERE, ELSKET AF BARTENDERE

SÆSON 1 er både for de erfarne og knapt så erfarne whisky-ganer. Den er let og mild, men samtidigt kraftig og olieret i sit udtryk. Det er en single malt whisky, der nydes bedst i godt selskab, og den er ikke for fin til at spille en (hoved-)rollen i klassiske cocktails.

Bartendere kalder den en smagfuld whisky som skabt til cocktails.

Old Fashioned, Manhattan, Whisky Sour. Der hviler en helt særlig stemning over klassikerne, der sætter whisky i spil med andre ingredienser. SÆSON giver din cocktail dybde og kan frembringe komplekse smagsnuancer, ligesom den bringer sødme og fylde i selskabet af andre ingredienser.

Den smager godt. Både i sammensætning og alene.

Vi har haft SÆSON 1 til blindsmagning hos fagfolk. Whisky-kendere med næse og sans for whiskyens karakter, og de kan alle lide den. De skyder den endda til at være meget ældre, end den i virkeligheden er.

“Går du hen og bliver helt tosset med smagen i SÆSON 1, kan du altid være sikker på, at den smager, præcis som du husker den. We are never out of SÆSON”

“Går du hen og bliver helt tosset med smagen i SÆSON 1, kan du altid være sikker på, at den smager, præcis som du husker den. We are never out of SÆSON”

HVOR GAMMEL ER SÆSON 1?

Det er hemmeligt. Den er måske ikke helt gammel nok til at gå på bar i nattelivet, men gammel nok til at blive serveret på baren – dét lover vi.

Alder spiller ingen rolle for SÆSON. Den har altid den samme smag.

Det er en whisky sammensat af 3-5 fade i en kombination, der sikrer, at vi altid kan frembringe den samme gode smag. Så går du hen og bliver helt tosset med smagen i SÆSON 1 eller udvikler den perfekte cocktail på SÆSON 1, kan du være sikker på, den smager, præcis som du husker den.

Vi er never out of SÆSON.

Du får naturligvis stadig den karakteristiske olierede smag, som du kender fra andre Fary Lochan whiskyer. Men her i en kinddans med citrus, vanilje og tørrede frugter.

SÆSON 1 er en mild og let-drikkelig Fary Lochan whisky på 47% VOL. En whisky du kan nyde rent i et fint glas på stilk eller med en isterning i et robust low-ball glas.

PRØV DEN I EN COCKTAIL

Du kan prøve denne opskrift på en nytænkt Manhattan skabt af vores gode venner fra Trio Bar i København:

5 cl Fary Lochan SÆSON 1
3 cl Vermouth
A dash of Angustora Bitter
Stir with lots of ice
Serve straight up in a nice glass (Nick Norra for example)
Garnish with orange (or lemon) zest

Salute!

SÆSON 1 brugt i cocktail

FLERE SÆSON'ER PÅ VEJ

De vil alle være en del af en smagsrevolution.

Kommer der en SÆSON 2? 

Ja, det gør der. Bare ikke lige nu. Vi forventer, at den er klar i 2025, og måske bliver den med (brændenælde)røg. Måske kommer der også en SÆSON 3.

Mere kan vi ikke sige.

– Enjoy the SÆSON

Whisky fra Fary Lochan